En nydelig helg på Vålerbanen

20. mai 2013

En nydelig helg på Vålerbanen

I helgen ble det arrangert NM og norgescup i bakkeløp på Vålerbanen. Første runde på lørdag og andre runde på søndag. Det var stor spenning blant førere og arrangøren selv, da dette er første gang et slik arrangement blir holdt på Vålerbanen.

Det skulle vise seg å bli en herlig helg, solen steiket omtrent hele helgen. Det virket også som førere og publikum var fornøyd med denne nye trasèen. NMK Trøgstad hadde tre førere til start. Atle Aamodt og Runar Thon i rallycross nasjonal klasse.1, og Hans-Jøran Østreng i den store supernasjonal klassen.

For Runar Thon ble første møtet med vålerbanen alt annet enn bra, Runar må bryte allerede på første passet, med en ødelagt sperre. For Atle Aamodt skulle det gå bedre. Atle klemmer til med en kjempetid i første omgang. Ingen, ikke Atle selv engang, greier å gjøre noe med denne tiden i andre omgang. Dermed så ting veldig lyst ut. Men plutselig ble det mørkt. Aamodts knalltid blir slått i siste omgang, og da Atle skal ut å forsvare 1.plassen fra de to foregående omganger, konstanterer speaker  at Aamodt ikke kommer til start, han har fått motorras i sin Ford Escort. Han får med seg en andre plass fra Vålerbanen. Vært en tung start på sesongen for Aamodt, men  når ting funker, er det ikke mange som greier å følge tempoet hans.

I supernasjonal klasse 3 hadde vi Hans-Jøran Østreng til start. Hasse fortsetter med sin solide kjøring i sin hvite BMW. Østreng får med seg en 3, og en 4 plass fra helgens to runder. Ut ifra omstendighetene er Østreng greit fornøyd med helgens resultater, han kunne fortelle at han slet mye med motor fjusk.

Til helgen er det klart for andre runde i norgesmesterskapet i rallycross, dette arrangeres i Vikedal. Stay Tuned!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *