Fredrik Salsten på pallen under VM runden i Hell.

17. juni 2014

Fredrik Salsten på pallen under VM runden i Hell.

I helgen ble det arrangert tidenes første VM runde i rallycross i Norge, denne fant sted på Lånke i Trøndelag. I klassen for Touring car hadde vi Fredrik Salsten på startlisten. I denne klassen er det Europa mesterskap, det er kun supercars som har status som VM.

Det har vært litt stang ut for Salsten under de to første EM rundene, med blant annet et motor ras på den forrige runden i England. Salsten Racing hadde gått til innkjøp av ny motor til dette løpet, så det var stor spenning på hvordan dette ville fungere. Dette skulle vise seg å fungere bra. Fredrik kjørte klokt, og greide å komme seg til en semifinale. Det er de tolv beste som tar seg til semifinale, hvor igjen de tre beste fra hver semifinale tar seg videre til finalen. Salsten får en knallstart, og kjører til slutt inn til en andre plass, og er klar for finalen. Der får han igjen en knallstart, og er først inn i alternativ sporet. Han blir dessverre liggende bak en som ikke hadde vært der, og blir litt hindret. I et forsøk på å ta seg forbi misser han enda en plassering, men Salsten fortsetter å holde tempoet oppe, og kan til slutt innkassere en finfin tredjeplass. Neste Em runde finner sted i Finland, også der er Salsten på startlista, og skal være med å kjempe om seier

Vi hadde tre til start under support race, Hans-Jøran Østreng, Børre Håkelia og Thomas Tørnby. Dette er Tørnby’s første løp, og dessverre bød dette på litt problemer og han greide ikke å ta seg til semifinale. Børre kom heller ikke til semifinale da teamet slet med en bil som var umulig å kjøre, dessverre. Hasse fortsatte den fine trenden fra Konsmo og greide å ta seg til semi, der støt han dessverre på problemer med bilen og hadde ingen mulighet til å ta seg videre.

Alle foto: Rune Johannesen

Alle foto: Rune Johannesen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *