Full støtte fra Bilsportforbundet i nytt baneprosjekt

24. november 2013

Full støtte fra Bilsportforbundet i nytt baneprosjekt

NBFs generalsekretær Hallgeir Raiknerud jubler for planene i Indre Østfold.

Etter publisering i diverse medier de siste dager har NBF kommet med en uttalelse i lokalavisen.

-Dette er planer vi hilser velkommen. Motorsporten har behov for et slikt anlegg på Østlandet. Etter Lyngås ble lagt ned i høst er Gardermoen nærmeste anlegg for rallycross, sier generalsekretæren.

Han peker også på Østfold som et område hvor motorsporten står utrolig sterkt. –Derfor vil et anlegg her ha mye å bygge på.

-Klubbenes utfordringer på Momarken er hemmende for videreutviklingen, utfordringen er jo at billøp kjøres midt i ett boligfelt. Og det er også tungvint å arrangere når de ikke har en permanent bane, sier han.

Momarken har vært EM-arrangør tidligere, nå er det bare Lånkebanen i Stjørdal som har slik status i Norge. – Jo nærmere et slikt anlegg ligger Oslo jo bedre er det for miljøet. Befolkningsgrunnlaget blir også større, sier han og legger til. –Dessuten er det veldig positivt at det er snakk om mange ulike grener. Dette er akkurat slik vi ønsker det skal være. Drifting, rallycross, bilcross, street legal dragrace, super motard, fjernstyrt bil, crosskart, bakkeløp, knattecross er noen av de grenene som tenkes inn her.

Saken fortsetter under bildet:

Generalsekretær i NBF Hallgeir Raknerud ønsker planene velkommen

Generalsekretær i NBF Hallgeir Raknerud ønsker planene velkommen

Generalsekretæren innrømmer at det kan bli en økonomisk utfordring. -Denne type planer koker ofte ned til økonomiske utfordringer. Samtidig er det tre ressursterke klubber som står sammen. De har drevet lenge og vet hva de går til. Nettopp derfor er dette fullt mulig å lande, mener Hallgeir Raknerud.

Bilsportsforbundet skal også bidra, det lover han.

Vi har banekonsulent som kommer til å bistå i utviklingen. Alt fra søknader om midler og andre planer som må på plass. Herunder reguleringsplaner og miljøplaner. Dette er vi gode på i forbundet og skal bidra så mye vi kan.

NBF ble informert om prosjektet av klubbene for over en måned siden. Styret i NBF har hatt dette oppe til behandling og har en positiv innstilling til dette prosjektet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *