Knepent bronse-medalje for Østreng i NM

18. august 2014

Knepent bronse-medalje for Østreng i NM

Hans-Jøran Østreng kjørte i helga 5.-og 6.(siste) NM rundene i Bakkløp, det viste seg å skulle bli en utfordring både for sjåføren og bilen. Målet var sølvmedalje med kun 4 poeng forskjell.

KONSMO: Traseen var nok uten tvil den råeste og kanskje vanskeligste bakken i NM i år, med bergknauser og utfordringer hele veien. Løpet på lørdag startet litt rolig for Østreng, da han valgte å starte pent for så å øke tempoet etterhvert. Han hang ikke helt med de beste og strevde litt med å finne rytmen i noen partier i bakken. Første del av traseen var lagt på Rallycross banen, her var han raskest på mellomtidene. Det endte med 5.plass og Kim Åvar Meland rykket derfor opp på 3.plass sammenlagt med ett poeng mer en Trøgstad-føreren.

På søndag var det en bronseplass om ble målet, det skulle vise seg å bli en fuktig opplevelse med en etterhvert godt oppkjørt trase. Hans-Jøran ødela styringa i en sving og dro rett i fjellveggen. Forstilling og demper fikk seg en trøkk og vurderte å kaste inn håndklet, men samtidig fikk de beskjed om at Meland hadde tatt girkassa. Muøigheten for en pallplass var derfor tilstede. Bilen ble lappa sammen med blant annet en helt stiv demper og var forferdelig å kjøre. Tiden ble helt ålreit og kjørte inn til en 4.plass foran Meland, NM-bronsen ble sikret. Alt i alt et artig, rått og litt skummelt løp melder Østreng.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *