Sterke førere i rekordbakke

5. mai 2015

Sterke førere i rekordbakke

I helgen ble det arrangert første og andre runde i NM/NC bakkeløp i det flotte anlegget i Vikersund. Det spesielle med bakkeløp denne sesongen var at det kun ble arrangert to løp, så det skulle avgjøres denne helgen.

I år som i fjor viste NMK Trøgstad at vi blir å regne med denne sesongen. Vi hadde til sammen 8 stykker til start, fordelt på forskjellige klasser i rallycross.

I norgescup rallycross nasjonal u/2400ccm hadde vi to til start. Runar Thon, og Atle Aamodt. Runar hadde litt trøbbel med bil, og endte på en 12. plass sammenlagt. Atle viste de løpene han kjørte i fjor at han er veldig rask med sin Ford Escort. Det begynte bra for Aamodt også i år, han kjørte inn til en fjerde plass på fredag, og en femte plass på lørdag og endte til slutt på en litt sur fjerde plass sammenlagt.

I norgescup rallycross nasjonal o/2400ccm var det Andre Orderud, i sin veteran Volvo PV som skulle forsvare trøgstadfargene, og det gjorde han med glans. Andre kliner til på fredag, med publikumsvennlig kjøring suser han inn til en andre plass på fredag. På lørdag møtte Orderud på litt problemer, og måtte stå over tredje omgang. Han endte på åttende plass på lørdag, men det holdt akkurat til en bronsje i norgescupen.

I norgesmesterskapet supernasjonal klasse 3 viste Trøgstad, som i fjor, virkelig muskler. Vi hadde hele fem til start. Hans-Jøran Østreng, Thomas Bryntesson, Ola Frøshaug, Markus Johannessen, og Thor Erik Strand. Strand ender på en 17 plass sammenlagt. Frøshaug brukte litt tid på å finne seg til rette i den flotte bakken i Vikersund, men fikk virkelig opp farten på lørdag. Små tekniske problemer hindret Ola fra en virkelig topp plassering på lørdag, han endte til slutt på en 11 plass sammenlagt. Litt det samme gjaldt Markus, brukte litt på å finne farten, men den kom virkelig i siste omgang på lørdag. Johannesen ratter sin Volvo inn til en fin femte plass på lørdag, og blir nummer 8 sammenlagt. Det var knyttet stor spenning til, årets bilsporttalent Thomas Bryntesson, sin debut i den store klassen. Det virker som Thomas aldri vil slutte å imponere. Unggutten viser klassekjøring omtrent fra første meter. Han ender på en 4 plass på fredag, og på lørdag skulle han sette absolutt alle de store gutta på plass. Han danser rundt vikersundbakken og setter en tid ingen greide å tukte, Thomas ender på en tredjeplass sammenlagt. Hans-Jøran Østreng viste i fjor at det er få som greier å følge med den hvite BMW’n hans, og han fortsetter i år der han slapp i fjor. Hasse viser muskler fra første meter, og skulle virkelig gi den «umulige» Stian Haugan kamp om gullet helt til døra. Østreng kjører inn til to andreplasser, han ender på like mange poeng som Haugan. Gullet glipper på minst mulig margin, ved at Haugan hadde en seier, mens Hasse hadde to andre plasser.

Neste helg braker det løs med første NM/NC runde i rallycross på Grenland Motorsenter.

TBRX2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *