Trøgstad dominans på Bollandsmoen

10. august 2014

Trøgstad dominans på Bollandsmoen

Det var i helgen klart for den tredje runden i NC/NM rallycross. Dette er en runde som egentlig skulle vært arrangert på Lånkebanen i Trøndelag. De måtte avlyse, og det ble jobbet hardt for å finne et erstatningsløp. Denne oppgaven tok NMK Melhus seg av. Til forskjell fra de andre NC/NM rundene, ble denne runden arrangert på en dag.

I klassen nasjonal under 2,4 hadde NMK Trøgstad 5 førere til start, Stene Johansen, Richard Weydahl, Thomas Garseg, Runar Thon og Thomas Bryntesson. Bryntesson har kjørt meget bra i hele år, og er med helt i toppen i cupen sammenlagt. Og det skulle vise seg at han absolutt blir å regne med når edelt metall skal deles ut mot slutten av året. Thomas er rask gjennom hele dagen, og kvaller seg til beste startspor i A-finalen. Og det går den unge Trøgstad guttens vei, han setter absolutt alle til veggs og kjører inn til en fantastisk seier. Thon, Garseg og Weydahl kvalifiserte seg til C-finale, der tar Thon seg videre til B-finale og blir til slutt nummer 7.

Øvrige resultater:

Thomas Garseg 13.plass

Richard Weydahl 14.plass

Stene Johansen 19.plass

I supernasjonal klasse 1 hadde vi Magnus Borthen og Christoffer Lia til start. Borthen viser at farten stadig blir bedre og bedre, og ender til slutt på en 8 plass. Lia slet med bilen store deler av dagen, og måtte dessverre bryte B-finalen og endte på 9 plass.

I supernasjonal klasse 3 skulle det bli stor Trøgstad dominans. Etter tre innledende omganger var 3 av de 4 som kvalifiserer seg rett til A-finale NMK Trøgstad førere. Hans-Jøran Østreng i andre startspor, Thomas Tørnby i tredje spor og Ola Frøshaug i fjerde spor. Og ikke nok med det, Markus Johannessen kjørte knall godt i sin B-finale og også han ble klar for A-finale. Det skulle bli stor dramatikk i A-finalen, første starten blir rødflagget da Hans Olav Opheim tjuvstarter, og i rallycross er det direkte ut etter en tyvstart. Ut fra denne starten viste det seg at Østreng hadde fått seg en trøkk bak på bilen, bilen begynte å lekke olje, og Hasse hadde ingen mulighet til å kjøre finalen. På omstarten ble det nok en tjuvstart, denne gangen var det vår Markus som var litt for het på grøten. Det stod da igjen kun tre førere som skulle kjempe om hver sine pallplasser. Stian Haugan tar til slutt seieren, med et kobbel av Trøgstad førere bak seg. Ola Frøshaug fortsetter den gode trenden og kjører inn til en nydelig 2 plass, tett fulgt av Thomas Tørnby som tar den siste pallplassen. Østreng blir nummer 4 og Markus nummer 5. Vi hadde også med Børre Håkelia som slet i helgen, det var lite som stemte og han endte på 16 plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *